Body - Mind - Soul

Abhyanga Mardana - Ayurveda massage


Deze massage kan zowel curatief als preventief ingezet worden. Speciale met kruiden verrijkte Ayurvedische oliën worden langzaam verwarmd en in gemasseerd. Er wordt gekeken welke olie op het moment van de massage goed voor je is. Dit ligt aan jouw constitutie, je eventuele klachten, maar bijvoorbeeld ook aan het seizoen.


Een Ayurvedische massage geeft een diepe ontspanning, harmoniseert, ontgift, versterkt en revitaliseert. Bij deze behandeling wordt het gehele lichaam gemasseerd. Regelmatig masseren is goed voor lichaam en geest.


Het is beter om na de massage de behandeling voort te zetten met een stoombehandeling. Door de warmte gaan de poriën open staan en kan de olie dieper de huid intrekken.

Swedana - Stoombehandeling


Het is goed om de massagebehandeling voort te zetten met een stoombehandeling. Door de warmte gaan de poriën open staan en kan de olie dieper de huid intrekken.

Dit geldt zowel voor een massage met kruidenolie als een massage met poeder.

Acupressuur


Alinea's zijn de belangrijkste bouwstenen van webpagina's. Om ze te veranderen, dubbelklik hier of klik op Tekst bewerken. U kunt hier ook de stijl wijzigen. Natuurlijk zal het slepen van de tekst de alinea op de pagina verplaatsen.


400 DKK - 30 Minuten / 500 DKK - 45 Minuten

Udvartana - Poedermassage


Udvartana is een diep indringende massage waarbij gebruik wordt gemaakt van medicinale kruidenpoeder. De poeder wordt veelal richting het hart gemasseerd en heeft als doel om vastzittende afvalstoffen los te maken zodat het lichaam ze af kan voeren. 


De massage wordt ingezet bij mensen die last hebben van cellulitis, het laat 'Kapha' smelten, bevordert de circulatie en het produceert stabiliteit in de ledematen. Na deze massage voelt de huid heerlijk zacht aan.

Om optimaal resultaat te behalen wordt de behandeling voortgezet met een stoombehandeling (swedana). Door de warmte gaan de poriën open staan en kunnen de kruiden die in de poeder verwerkt zijn, dieper de huid in trekken.
Shirodhara - Oliestroom over het hoofd


Shiro betekent hoofd en Dhara staat voor vloeiende stroom.

Bij een Shirodhara behandeling wordt er een continue stroom van lauwwarme Ayurvedische kruidenolie (maar soms ook een andere vloeistof) over het voorhoofd (derde oog) gegoten. Deze behandeling geeft diepe ontspanning en de gedachten worden gezuiverd.


Het helpt bij hoofdpijnklachten als migraine of spanningshoofdpijn, bij stress, slapeloosheid, concentratieproblemen, angsten en neurologische problemen. Na een Shirodhara behandeling voel je je lichamelijk en geestelijk lichter en meer helder.


Een Shirodhara behandeling kan een intense mentale uitwerking hebben. Deze behandeling wordt hierom alleen in overleg en na een Abhyanga Mardanam (massage) uitgevoerd.

Ubtan Abhyanga - Modderbehandeling


Deze behandeling werkt uiterst reinigend. Er wordt gewerkt met minerale modder die speciaal uit India geïmporteerd is. De modder wordt over het hele lichaam aangebracht waarna je in een isolatiedeken gewikkeld wordt. Hierdoor vindt er een broeiproces plaats. 


Tijdens de inwerkingsperiode, van ongeveer een half uur, ontvang je een heerlijke hoofd- en gezichtsmassage waarbij de marma-punten behandeld worden. De modder wordt hierna zorgvuldig weer verwijderd.


Deze modderbehandeling reinigt de huid, ontgift, verzorgt dieperliggende weefselsen zorgt voor diepe ontspanning.

Waterviolier 45

3824 GD  Amersfoort
(wijk Nieuwland)

Tel: 06-51 809 605
De praktijk is aangesloten bij:
VBAG, RBZC, ProVoet en ProCert.


Kijk voor vergoeding van de behandelingen in de polisvoorwaarden van het aanvullende pakket van uw zorgverzekering.